Göteborg Art Sounds
%s1 / %s2

Gratis workshop med The Pitch Frozen Orchestra i Vårgårda den 8 maj!

Den 8:e maj bjuder GAS, i samarbete med Vårgårda Bibliotek, på en gratis workshop i Vårgårda Folkets Hus med Berlinbaserade drone-ensemblen The Pitch. Resultatet av den här workshopen ska sedan presenteras i form av en gemensam konsert på Vårgårda Bibliotek kl 18:00 den 9 maj.

The Pitch, som är en kvartett med bas i Berlin, består av Michael Thieke (klarinett), Boris Baltschun (orgel, tongenerator), Chris Heenan (bas) och Morten J. Olsen (vibrafon). Gruppen arbetar med improvisation utifrån olika koncept där ett slags yttre ramverk skapar ett slags förhållningssätt inom vilket de olika musikerna kan improvisera fritt. Ett av de här koncepten är Frozen Orchestra som presenterades på Rio Rion under den första delen av GAS 2012. Då gästades de av fyra stycken Göteborgsbaserade musiker.

Men nu har alltså turen kommit till Vårgårda och till dig! Vill du vara med och skapa improviserad drone som en del av The Pitch Frozen Orchestra? Den 8 maj, mellan kl 14:00-18:00 är det alltså en helt gratis workshop i Vårgårda Folkets Hus. Resultatet av den här workshopen presenteras sedan den 9 maj kl 18:00 i form av en konsert på Vårgårda bibliotek och där är naturligtvis tanken att ni som deltog i workshopen den 8:e ska vara med på konserten den 9:e! Vill du (och kanske några av dina musikutövande kompisar?) vara med om ett unikt tillfälle att göra något nytt och annorlunda? Passa på och ta den här chansen!

Anmäl er till följande epost-adress: dag@gas-festival.com
Anmälan måste göras senast kl 10:00 den 8 maj.

OBS! Den här workshopen är helt gratis, men varje deltagare får själva stå för kostnader vad gäller resor och transport av instrument och förstärkare.

Hör gärna av er om ni har några funderingar!

Med vänliga hälsningar,
Dag Rosenqvist, arrangör av GAS-festivalen

Kristofer Lecander, bibliotekarie i Vårgårda

lör, 2012-05-05 14:00