%s1 / %s2

GAS-festivalen växer ytterligare!

Första delen av årets tre GAS-festivaler gick av stapeln för ca två veckor sedan. Det var en helt fantastisk kväll på Rio Rio fylld av musik, infall, stillhet och dans. Stort tack till alla medverkande artister och till alla er som kom och lyssnade! Men nu blickar vi framåt för snart smäller det igen. Mellan den 11-13 maj kör vi den andra delen av GAS 2012. Fast nu ljög jag lite, för sen vi hördes vid senast så har vi lagt till en hel del till programmet som gör att årets upplaga av GAS blir ännu större och ännu viktigare…

GAS i Västra Götalandsregionen
Under 2012 gör GAS-festivalen en utökad satsning vad gäller regionala arrangemang, både i anslutning till och fristående från festivalen. Tanken med de här arrangemangen är att sprida den här sortens konstnärliga uttryck till en ännu större publik och att visa på precis hur bred den kan vara i all sin ”smalhet”. Vi vet att fler skulle uppskatta den här musiken och konsten om de bara fick tillfälle att se den och nu har ni chansen! Först ut är ett samarbete med Vårgårda Bibliotek där våra vänner i The Pitch Frozen Orchestra (som gjorde ett bejublat framträdande på Rio Rio den 7 april) återvänder till Sverige. Den här gången kommer de att arbeta med elever från Kulturskolan i Vårgårda. Resultatet av det här arbetet kommer sedan att presenteras på Vårgårda Bibliotek den 9 maj kl 18:00. Den 11 maj har det så blivit dags för lunchkonsert på Gerlesborgsskolan med Sveriges främsta blockflöjtist Per Gross och tyske dronemästaren Stephan Mathieu. Konserten börjar kl 13:00. Detta kommer att bli något alldeles speciellt.

Utökade samarbeten under 2012
Kalvfestivalen
Inför 2012 års upplaga av festivalen inledde GAS ett samarbete med Kalvfestivalen. Resultatet av detta är att Kalvfestivalen presenterar akten amongmachines (Jens Hørsving [DK] och Torben Snekkestad [NO]) på Folkteatern den 12 maj kl 12.00 och att GAS, under Kalvfestivalen den 11 augusti kl 19:00, presenterar den fjärde och avslutande delen (för den här gången… ) av RELAY MEETING 2012, den musikaliska stafett som löper genom GAS 2012. Medverkande är Lisbeth Diers [DK], Herman Müntzing [SE], Marc Ducret [FR], Henning Agerskov [DK], Josefine Cronholm [SE] & Moussa Diallo [FR].

3:e Våningen
Med start kl 20:00 den 1:a juni bjuder 3:e Våningen på helaftons- och nattföreställningen En hypnagog afton. Det blir filmer, uppträdanden, andra märkligheter och helnattkonserten ZZzzzZZzzz... – en åtta timmars komposition av och med David Sabel. Det här arrangemanget är ett samarbete mellan GAS och 3:e våningen och är en del av deras pågående ljudkonstsatsning elektroakustiska drömlandskap. Mer information om det här arrangemanget hittar du här.

Göteborgs Konserthus
I samband med den andra delen av RELAY MEETING 2012 kommer vi att hålla öppna repetitioner. Det är med stor glädje som vi kan meddela att det den här gången sker i Neemerummet på Göteborgs Konserthus den 11 maj. De öppna repetitionerna hålls mellan kl 13:00-16:00, ingång från Viktor Rydbergsgatan 4. Repetitionerna genomförs i samarbete med Göteborgs Konserthus. Läs mer om detta här.

mån, 2012-04-23 15:41