%s1 / %s2

GAS FEST 2013 – Göteborg och Verona

Som vi har skrivit tidigare så kör vi en stor festival de jämna åren (2012 genomförde vi i och för sig tre mindre festivaler, men sammantaget var det den mest omfattande festivalen genom GAS 13-åriga historia) och en mindre variant de ojämna åren. Och 2013 är ju som bekant ett ojämnt år…

GAS flyttar utomlands 2013
2011 genomförde vi den först versionen av GAS FEST, då i form av en mastodontkonsert med 13 improvisationsmusiker från Sverige och Europa och till detta hade vi en helt fantastisk klubb samt ett fint efterhäng dagen efter. När det så var dags att tänka framåt mot GAS FEST 2013 så var vi såklart tvungna att komma på ett nytt och spännande koncept. Man ska ju inte göra det för enkelt för sig… Så det är med stor glädje vi nu kan meddela att GAS FEST 2013 kommer att gå av stapeln i Göteborg den 27-28 april och i Verona, Italien, den 10 maj! Vi kommer helt enkelt att presentera ett program i Göteborg och sedan, med några få undantag, upprepa detta i Verona, två veckor senare. Mer detaljer om artister och platser kommer i vinter.

GAS programråd 2013-2014
Under de senaste festivalerna har GAS programråd bestått av en relativt liten skara personer, i princip Staffan Mossenmark, Staffan Svensson samt undertecknad. Men vi kände att ”det där håller ju inte i längden” så i planeringen av de kommande två festivalerna så bestämde vi oss för att utöka programrådet. Så de ni med andra ord ska utöva påtryckningar mot under de kommande åren är:

Lisa Nordström – Ena halvan av elektronikaduon Midaircondo samt ständigt aktuell med diverse konst- och soloprojekt.
Nina de Heney – Kontrabasist och en av landets främsta improvisatörer. Är även en av de drivande krafterna bakom musik- och dansfestivalen Dance ’n Bass.
Johan Svensson – Kompositör och konstnärlig ledare för ensemblen Mimitabu. Skriver både akustiska och elektroniska verk och har tidigare arbetat med både Svenska och internationella ensembler.
Dag Rosenqvist – Musiker och kompositör med en förkärlek för de drönande klangerna och musik och uttryck som skaver lite.
Staffan Svensson – Trumpetare stadigt rotad i jazzen. Rör sig sömlöst mellan akustiskt och elektroniskt spel, mellan noterad och improviserad musik.
Staffan Mossenmark – Kompositör och ljudkonstnär som kanske främst gjort sig känd för sina monumentalverk för glassbilar, Harley Davidson-motorcyklar och kroppsbyggare.

2013 kommer att bli ett grymt bra år! Mer information om kommande arrangemang kommer under vintern 2013/2013.

ons, 2012-10-10 10:42