Göteborg Art Sounds
%s1 / %s2

GAS 2012 släpper ytterligare artister!

Precis som t ex Way Out West så satsar vi på ”delayed gratification” och släpper artisterna lite i taget. Så håll i er, för nu är det alltså dags för den andra omgången artister till GAS 2012.

Humcrush & Sidsel Endresen [NO]
Norska duon Humcrush består av Ståle Storløkken (även i Supersilent) och Thomas Strønen, här förstärkta av röstimprovisatören Sidsel Endresen. Med slagverk, elektronik, klaviatur och röst skapar de klanger och ljud som rör sig bortanför koncept som improv och friform.

Philip Jeck & Sidsel Endresen [GB/NO]
Båda de här artisterna är giganter var för sig och tillsammans skapar de musik som du aldrig hört maken till varken förr eller senare. Konst i realtid när elektronik och vinylspelare möter den främsta av våra samtida röstimprovisatörer. Vi vågar faktiskt lova att det här kommer att bli helt oförglömligt.

The Pitch Frozen Orchestra [DE/NO]
Med slagverk, klaviatur, blås och bas skapar The Pitch Frozen Orchestra ett dronemoln att stillsamt sjunka in i och sväva bort på. För kvällens konsert är kvartetten dessutom förstärkt med fyra stycken Göteborgsmusiker på bl a stråk och dragspel.

Kraft [SE]
Den 12 maj avslutas kvällen på Storan med Göteborgs alldeles egna Kraft. Dimitros K och Jor-El har en brinnande passion för dansmusik av det hårdare slaget. Nu återförenas duon för ett exklusivt framträdande på GAS 2012. Missar du detta så missar du något som folk kommer att prata om länge.

Roberto Dani [IT]
Den italienska slagverkaren Roberto Dani ger under GAS 2012 en solokonsert för slagverk. Med preparerade trummor skapar han klanger, texturer och rytmer som sträcker sig bortom konventionerna kring hur slagverk ska låta. Rytmer växer samman till en väv som är lika flyktig som den är vacker.

Leverton Fox [GB]
Med slagverk, elektronik, trumpet och laptops skapar engelska trion Leverton Fox musik som gärna och ofta sticker iväg i oväntade riktingar och som rör sig någonstans i skarven mellan elektroakustik och improv.

Stefanie Sixt & Markus Mehr [DE]
Den tyska duon Stefanie Sixt & Markus Mehr har med verket Transit skapat en audiovisuell föreställning som kretsar kring den fysiska döden. Med elgitarr, laptops och diverse elektronik skapar de ett mantra där bild och ljud flyter samman till en större helhet.

ons, 2012-02-29 13:59