Göteborg Art Sounds
%s1 / %s2

En inblick i den konstnärliga processen

Påsk kan man fira på väldigt många sätt. En del frossar i ägg, andra i godis av alla de slag. En del dricker sprit och somnar i buskar medan andra smäller smällare. Vissa gör alltihop samtidigt - med varierande resultat.

Men det är inte alltid det slutgiltiga resultatet som är det viktiga, utan vägen dit. Och den bakomliggande processen är något som GAS 2012 vill försöka sätta fingret på. Inför GAS 2012 har vi skapat ett koncept som går under benämningen RELAY MEETING 2012. Idén är enkel: Ta en trio bestående av musiker som aldrig tidigare spelat tillsammans i den här specifika konstellationen. Under loppet av tre festivaler får trion utvecklas till en kvartett för att sedan, under den avslutande helgen, bilda en kvintett. Musikaliskt handlar det om improvisation med inslag av noterad musik. Detta är konceptet bakom The RELAY MEETING 2012, en musikalisk stafett i tre delar. Läs mer om detta här.

I samband med de här tre konserterna presenterar vi också öppna repetitioner varav den första går av stapeln nu på fredag kl 13.00 på Artisten (Högskolan för Scen och Musik) här i Göteborg. Tanken är att ni, publiken, ska få en inblick i de kreativa processer som ligger bakom konceptet. En chans att få nycklar till den här sortens, ibland ”svårgreppbara”, konstnärliga uttryck. Och förhoppningsvis upptäcker ni att det varken är konstigt och svårtillgängligt utan egentligen det enklaste och mest naturliga man kan tänka sig: tre musiker som spelar tillsammans för att de älskar musik.

Vad vi vill visa är den bakomliggande konstnärliga processen. Det är egentligen ingenting komplicerat. Det handlar om att hitta ingångar och nyanser, ett gemensamt språk och ett sätt att förhålla sig till varandra och till musiken. Det finns inget kvasifilosofiskt teoribygge bakom musiken de presenterar, inga murar mellan dem och publiken utan bara ett flöde av infall som sammanstrålar till något oväntat och alldeles unikt.

Dag: fredag 6 april
Tid: kl 13.00
Plats: Artisten, sal A 308 (ingång mittemot Konstmuseet/Fond)

Och det är naturligtvis fri entré till det här arrangemanget!

Den första delen av RELAY MEETING 2012 sker på Rio Rio den 7 april. Medverkar gör Lisbeth Diers [DK], Herman Müntzing [SE] och Marc Ducret [FR].
Läs mer om detta här.

mån, 2012-04-02 11:22