Göteborg Art Sounds
%s1 / %s2

En festival blir tre

Under 2011 genomförde vi, mellan den 7-8 maj, en koncentrerad version av festivalen. Under en kväll och en eftermiddag presenterade vi ett tjugotal artister från en uppsjö av olika genrer och sammantaget kan vi bara konstatera att den här komprimerade upplagan av festivalen var en stor succé!

En festival blir tre
Men nu är det alltså dags att blicka framåt och 2012 innebär en stor förändring i GAS-Festivalens historia. Istället för att i vanlig ordning arrangera en fullmatad festivalvecka har vi nu bestämt oss för att förändra vårt festivalkoncept. Detta innebär att nästa års upplaga av GAS-Festivalen äger rum den 7 april, den 11-13 maj och den 2-3 juni!

Tre festivaler, fullmatade med det bästa och det främsta inom improv, modern komposition, electronica, klubb, drone, kammarmusik, ljudande installationer osv, osv.
Sammanlagt kommer vi att under de här tre helgerna att presentera ett 30-tal nationella såväl som internationella akter av högsta möjliga konstnärliga kvalitet. Fokus under 2012 kommer att ligga på mötet. Mellan musiker och mellan genrer och uttryck.

Utöver detta kommer 2012 också att innebära en tydligare regional satsning och vad detta innebär kommer vi att återkomma till så snart vi kan. Vi kan i alla fall lova att 2012 kommer att bli ett fantastiskt spännande år för hela Västra Götalandsregionen.

ons, 2011-12-21 12:58