Göteborg Art Sounds
%s1 / %s2

Bara timmar kvar!

På lördag klockan 19:00 öppnar vi portarna på Rio Rio och inleder därmed den första av de tre festivalhelger som utgör GAS 2012. Fast som vi redan skrivit tidigare så tjuvstartar vi lite redan på långfredagen med öppna repetitioner på musikhögskolan i Göteborg. Mellan kl 13:00-16:00 kan du få en unik inblick i den bakomliggande konstnärliga processen.

Nedladdningsbart program på hemsidan
Nu finns GAS-festivalens eminenta programbok upplagd i digital version på hemsidan. Boken kommer naturligtvis att finnas på alla spelplatser under de tre festivalhelgerna, men för den som vill läsa på lite mer redan nu så går det alltså bra att ladda ner programmet här! Hämta hem och njut!

Samarbeten över gränserna
GAS-festivalen 2012 handlar om mötet. Mötet mellan artisterna och publiken, mellan genrer och uttryck och mellan musikerna sinsemellan. Och det här blir knappast tydligare än hos den Berlinbaserade gruppen The Pitch och deras koncept The Pitch Frozen Orchestra. I grund och botten utgörs gruppen av en kvartett på kontrabas, klarinett, vibrafon och orgel. Men under namnet The Pitch Frozen Orchestra så låter de kvartetten svälla och de har ibland varit ända uppemot nio personer samtidigt. På konserten på Rio Rio blir de dock ”bara” åtta personer… Medverkande svenska musiker är Karin Johansson på dragspel, Thomas Jäderlund på basklarinett, My Hellgren på cello och Odd Sonntag på fiol. Musikaliskt handlar det om drone – en slags stillastående musik, ett musikaliskt här-och-nu, ett ögonblick som sträcks ut till en resa långt in i lyssnaren. Här kan man verkligen tala om hur musiken sträcker sig bortom både lands-, genre- och språkgränser.

Det digitala
GAS finns sedan en tid tillbaka på Twitter och inför GAS 2012 så kunde vi ju inte låta bli att skapa en hash tag. Så vill du visa att just du är "med" så märk alla dina tweets med #GAS2012

Biljetter
Det finns fortfarande biljetter kvar och dessa köper du på ticnet.se eller på pusterviksbiljetter.com

tors, 2012-04-05 14:46